Contact

Bezoekadres:
Logistiekweg 2
4906 AB Oosterhout NB

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder treft u een overzicht van alle veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden.

Mocht uw vraag op deze pagina niet beantwoord worden dan kunt u deze via dit formulier aan ons doorgeven of laat uw gegevens achter waarna wij contact met u opnemen.

Verschillende leasevormen

6 items

Welke leasevorm past het beste bij mijn situatie?

Welke leasevorm het beste bij u past is helemaal afhankelijk van de betreffende situatie en het beoogde doel. Graag adviseren wij u over de juiste oplossing die bij uw situatie past. Neemt u hiervoor gerust contact met ons op.

Ik heb een auto nodig voor een korte periode. Welke mogelijkheden kunnen jullie mij bieden?

De minimale leaseperiode voor onze occasions is 12 maanden. 

Kan ik naast een financiering ook kiezen voor andere leasevormen?

Nee, Onze producten zijn Financial lease, Private lease en prive finananciering.

Kan een startende ondernemer leasen bij Mercedes-Benz Financial Services?

De occasions zijn ook beschikbaar voor startende ondernemers. Samen met u maken wij graag een passend overzicht van de mogelijkheden voor het leasen van een van onze occasions.

Welk voordeel heeft het leasen van een jong gebruikte auto ten opzichte van een nieuwe auto?

In het geval van een jong gebruikte auto heeft er al een substantiële afschrijving op de nieuwwaarde plaatsgevonden. Door deze afschrijving valt het maandtarief van een jong gebruikte auto fors lager uit vergeleken met een nieuwe auto. Het maandelijkse voordeel kan hierdoor oplopen tot enkele honderden euro’s.

Welke leasevormen bieden jullie aan?

  • Financial lease (zakelijk).
  • Privé financiering (Huurkoop) (particulier).
  • Private lease (particulier).

Financiering / financial lease

11 items

Wat is het voordeel van het financieren van een jong gebruikte auto ten opzichte van een nieuwe auto?

Mercedes-Benz Financial Services kan gebruikte auto’s tegen een gunstig bedrag aanbieden, waardoor het te financieren bedrag fors lager uitvalt ten opzichte van een nieuwe auto. Daarnaast is de maandelijkse afschrijving veel minder dan bij een nieuwe auto. Een jonge auto financieren brengt dus extra financiële en fiscale voordelen met zich mee.

Wat is inbegrepen bij een financiering / financial lease?

Zowel de rente als aflossing zijn inbegrepen in onze financieringstarieven.

Kan ik als particulier ook een auto privé financieren?

Ja, privé financieren is vergelijkbaar met financiële lease, maar dan met de lening op uw particuliere naam. Het is mogelijk om op basis van huurkoop, een privé financiering af te sluiten.

Is het mogelijk om tussentijds extra af te lossen?

Vraag naar de voorwaarden.

Kan ik ook kiezen voor een ander slottermijn?

U kunt ook kiezen voor een ander slottermijn. Het is ook mogelijk om een financiering aan te gaan zonder slottermijn.

Ik wil geen jaarcijfers overleggen, kan dat?

In de meeste gevallen is dit mogelijk. We denken graag mee in een oplossing.

Welke mobiliteits/ maatwerkoplossingen kunnen jullie mij bieden?

Wij kunnen u het beste helpen met een deskundig maatwerkadvies tijdens een persoonlijk gesprek. Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak. U kunt er ook voor kiezen dat wij u terugbellen op een moment dat u schikt.

Ik heb op dit moment een lopende financiering bij Mercedes-Benz Financial Services en wil graag overstappen naar een ander voertuig. Kan dat?

Ja, wij zullen uw huidige auto kosteloos laten taxeren. Wanneer de waarde van uw huidige auto hoger ligt dan het openstaande saldo van uw financiering, dan kunt u overstappen naar aantrekkelijkere Mercedes-Benz Financial Services. Neem contact met ons op, wij maken graag een voorstel voor u.

Kan ik mijn auto ook bij jullie verzekeren?

Ja, dit is uiteraard mogelijk. Mercedes-Benz Financial Services beschikt over haar eigen verzekeringsmaatschappij (Mercedes-Benz Insurance Services) via de website https://www.mercedes-benz-insuranceservices.nl waar u voordelig een autoverzekering af kunt sluiten!
 

Welke documenten zijn nodig om de aanvraag voor een occasion in werking te zetten?

De aanvraag dient te worden begeleid door een kopie van uw legitimatiebewijs en het Kamer van Koophandel-nummer van uw bedrijf. Zodra u deze gegevens aan ons heeft aangeleverd kan de aanvraag worden ingediend.

Welke mobiliteitsoplossingen kunnen jullie mij bieden?

Met een individuele aanpak en een uitgebreid dienstenaanbod bent u bij Mercedes-Benz Financial Services aan het juiste adres voor een diversiteit aan oplossingen voor uw mobiliteitsvraagstukken. Neemt u gerust contact met ons op om de juiste oplossing voor u te vinden.

De auto

9 items

Waar komen jullie auto's vandaan?

De voertuigen welke wij beschikbaar hebben zijn ex-leaseauto's welke aan het eind van de looptijd terugkomen of vervroegd teruggenomen auto's in verband met faillissement. Aangezien de meeste van ons auto's in een operationeel leasecontract hebben gereden is dus ook de complete historie van de auto bij ons bekend.

Ik ben opzoek naar een specifieke auto. Wat kunnen jullie voor mij betekenen?

Wanneer u op zoek bent naar een specifieke auto dan kunt u ons dit telefonisch, via de mail of via het 'Blijf op de hoogte' formulier kenbaar maken.

Hoeveel bedraagt de bijtelling van de auto?

De bijtelling is onder andere afhankelijk van de fiscale waarde van de auto en het bijtellingspercentage. Wij beschikken over de (fiscale) gegevens van alle occasions. Neem contact met ons op voor meer informatie over een specifieke occasion.

Kan ik mijn huidige auto inruilen?

Aangezien wij vele voertuigen per dag binnen krijgen is het niet mogelijk en rendabel om uw huidige voertuig bij ons in te ruilen.

Kan ik een optie nemen / de auto reserveren?

Nee, het is niet mogelijk om een auto te reserveren of een optie te nemen op een auto. Heeft u interesse in een occasion? Neem dan contact met ons op.
Gezien de vele voertuigen die wij per dag binnen krijgen en de populariteit en omloopsnelheid hiervan adviseren wij u om spoedig contact met ons op te nemen.

Kan ik de auto bekijken en een proefrit maken?

Uiteraard, u bent van harte uitgenodigd een bezoek te brengen aan ons remarketingcenter in Oosterhout. Daar kunt u auto’s bezichtigen en een proefrit maken. Neemt u gerust contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Is het monteren van een trekhaak mogelijk?

Bij aanvang van de overeenkomst is het mogelijk om de trekhaak mee te nemen in de lease of financiering van de auto. Neem hiervoor contact met ons op.

Is de kilometerstand van de auto te controleren?

Jazeker, de kilometerstand van elke auto wordt gecontroleerd met behulp van de NAP-check (Nationale Auto Pas).

Is de onderhoudshistorie bekend?

als een van de occasions onderdeel is geweest van een full operational leaseovereenkomst dan is de complete historie beschikbaar. De meeste voertuigen komen retour uit een operational of financial leasecontract. Bij een financial leasecontract mag de klant vaak zelf bepalen waar hij of zij in onderhoud gaat dus dan word dit lastiger te achterhalen. Uiteraard word in de meeste gevallen (conform afspraak met de kopende klant) het voertuig dealer klaar gemaakt en conform de dealer richtlijnen gecheckt voor aflevering. 

Aflevering auto

3 items

Worden er afleverkosten berekend?

Nee, voor het afleveren van een auto berekenen wij geen kosten. (altijd in afspraak met de klant hoe een voertuig over te nemen van Mercedes-Benz Financial Services).

Kan de auto op een locatie naar wens worden afgeleverd?

Ja, het is mogelijk om de auto op uw huis of zakelijk adres in Nederland af te leveren. Wij berekenen hiervoor geen transportkosten. U kunt de specifieke locatie doorgeven aan Mercedes-Benz Financial Services  waarna wij uw auto veilig en vakkundig afleveren.

Wordt de auto gepoetst?

Ja, elke auto wordt in showroomstaat afgeleverd. Dit betekent dat de auto volledig gereinigd is en in optimale staat verkeerd. U kunt direct genieten van uw nieuwe occasion!
Terug naar boven